HSBC: Απεργούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι μετά από οκτώ χρόνια

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 13:09
UPD:13:15

ΣΕ 24ωρη απεργία κατέβηκαν σήμερα, περίπου 1.000 εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, HSBC Holdings Plc, για πρώτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια, αντιδρώντας στο νέο σχέδιο του προέδρου της, John Bond, να μειώσει το κόστος λειτουργίας, προκειμένου να εξισορροπήσει τη συρρίκνωση της καταναλωτικής πίστης στη Βρετανία.

Οι διαδηλωτές θα προκαλέσουν «ευρεία αναταραχή» στην ΗSBC, με τη συγκέντρωσή τους, έξω από το κτίριο κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης στο Λονδίνο, όπου θα μιλήσει ο Bond, στους επενδυτές, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ένωσης των εργαζομένων Amicus.

O Bond, 63 ετών, μειώνει το κόστος, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, για χαμηλότερη αύξηση των κερδών σε χρονικό διάστημα 2,5 ετών, το δεύτερο εξάμηνο του 2004. Η Barclays Plc, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζας της Βρετανίας, προέβλεψε χθες, ότι οι απώλειες των δανείων φέτος, θα είναι υψηλότερες, καθώς υπάρχουν σημάδια συρρίκνωσης της καταναλωτικής πίστης στη Βρετανία.

Η ένωση των εργαζομένων, έχει κλείσει ήδη περίπου πέντε καταστήματα της τράπεζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amicus, ο οποίος αρνήθηκε να πει το όνομά του. Σήμερα, η HSBC, επανέλαβε την πρόβλεψή της, ότι δεν περιμένει να κλείσει τα καταστήματά της εξ αιτίας της απεργίας. Ο εκπρόσωπος της HSBC, Richard Beck, δεν απάντησε αμέσως στα τηλεφωνήματα που δέχθηκε, προκειμένου να κάνει μία εκτίμηση για τον αριθμό των απεργών της τράπεζας.

Οι μετοχές της HSBC, σημείωναν άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 870,5 πένες η μία, στις 8:53' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Φέτος, έχουν σημειώσει συνολικά απώλειες 1% και είχαν την δεύτερη καλύτερη επίδοση, μεταξύ των μετοχών των 10 τραπεζών, που απαρτίζουν τον FTSE 350 Banks index, ο οποίος έχει υποχωρήσει κατά 4,6% την ίδια χρονική περίοδο. Η χρηματιστηριακή αξία της HSBC, ανέρχεται σε 96,7 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα