Tο κοινό στοιχείο των ψηφοφόρων του Τραμπ με όσους επενδύουν στο χρυσό

Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 23:06
UPD:07/08/2016 15:44
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Όσοι επενδύουν στο χρυσό είναι το αντίστοιχο των ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ στην αγορά εμπορευμάτων. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο CNBC ο Κίρον Χόντγκσον, αναλυτής της Panmure Gordon, εξηγώντας πως βλέπει την ψήφο εμπιστοσύνης στο πολύτιμο μέταλλο ως ψήφο διαμαρτυρίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Από πολλές απόψεις η αγορά χρυσού είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας κατά του χρηματοοικονομικού συστήματος στο σύνολό του» είπε, τονίζοντας: «Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ των εμπορευμάτων. Δεν πιστεύεις στη συνεχή χαλάρωση της νομισματικής πολιτική. Δεν πιστεύεις στις κεντρικές τράπεζες κτλ. Θέλεις να διαμαρτυρηθείς και ο χρυσός είναι η ιδανική επιλογή για αυτό».

Οι τιμές σποτ του πολύτιμου μετάλλου έχουν αυξηθεί σχεδόν 30% από τις αρχές του έτους, καθώς οι πολλαπλές προκλήσεις, από την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ε.Ε. έως τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις επίμονα ασθενείς επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας, οδηγούν τους επενδυτές στα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια».

Την Παρασκευή η τιμή του χρυσού έκλεισε κοντά στα 1.360 δολάρια η ουγκια. Ο Χόντγκσον εκτιμά ότι θα υπερβεί τα 1.500 δολάρια- επίπεδα που έχει να δει από το 2013.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα