ETE: Νέο προϊόν της σειράς «κεφάλαιο plus»

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 14:33

Ενα νέο καταθετικό - επενδυτικό προϊόν της σειράς «κεφάλαιο plus» διαθέτει η Εθνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ που παρέχει 102,30% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από τη διακύμανση των μετοχών που συνδέονται με την επένδυση. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Το νέο προϊόν « ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS GLOBAL EQUITY MOVEMENT» προσφέρεται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας από 30 Μαΐου μέχρι και 3 Ιουνίου 2005 και τα χαρακτηριστικά του συνοψίζονται στα εξής:

Η απόδοση της επένδυσης συνδέεται με τη μεταβολή των τιμών των μετοχών 20 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές (Η.Π.Α., Ευρώπη, Ιαπωνία) και έχουν τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στους δείκτες που συμμετέχουν.

Το προϊόν έχει διάρκεια 3 έτη, με έναρξη την 6/6/2005 και λήξη την 6/6/2008.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, ο επενδυτής λαμβάνει εγγυημένη συνολική απόδοση 2,30% στην λήξη του προϊόντος και επιπλέον εισπράττει ετήσια απόδοση ίση με το 60% της μεταβολής, θετικής ή αρνητικής, της πιο σταθερής από τις 20 μετοχές κατά τη διάρκεια κάθε ετήσιας περιόδου.

Πιο σταθερή μετοχή χαρακτηρίζεται εκείνη η οποία, κατά τις Ημερομηνίες Παρατήρησης της συγκεκριμένης ετήσιας περιόδου (αρχή και τέλος), είχε τη μικρότερη απόλυτη (θετική ή αρνητική) ποσοστιαία μεταβολή στην τιμή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα