Πρωτόκολλο για την εταιρεία κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξ/πολη

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 16:41

Πρωτόκολλο με το οποίο καθορίζεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την σύσταση της διεθνούς εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αλλά και το στοχοδιάγραμμα για το επόμενο διάστημα των τριών αντιπροσωπειών και των εταιρειών της Ομάδας Πρωτοβουλίας, υπογράφη στη Σόφια, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση των αντιπροσωπειών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρωσίας και των εταιρειών της Ομάδας Πρωτοβουλίας.

Στο Πρωτόκολλο αναφέρεται ότι στην επόμενη συνάντηση των τριών αντιπροσωπειών που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, οι εταιρείες της Ομάδας Πρωτοβουλίας θα κληθούν να προτείνουν τη σύνθεση και τον τρόπο δημιουργίας της Διεθνούς Εταιρίας που θα κατασκευάσει το έργο.

Στο διάστημα αυτό οι αντιπροσωπείες των τριών χωρών θα προτείνουν στις κυβερνήσεις τους τυχόν αλλαγές σε θεσμικό και νομικό επίπεδο που απαιτούνται για τη σύσταση της διεθνούς εταιρείας.

Παράλληλα, σε αυτή τη συνάντηση στη Σόφια οι εταιρείες της Ομάδας Πρωτοβουλίας υπέγραψαν μεταξύ τους Μνημόνιο στο οποίο αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι στόχος για την ίδρυση της διεθνούς εταιρείας είναι το χρονικό διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2005, καθώς και ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην διεθνή εταιρεία είναι ανοιχτή.

Επίσης στο Μνημόνιο περιλαμβάνονται οι προτεραιότητες της Ομάδας Πρωτοβουλίας (επεξεργασία της συμφωνίας των μετόχων στη διεθνή εταιρεία, καθορισμός του τρόπου διοίκησης και συγγραφή του Καταστατικού της εταιρείας).

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, τόνισε ότι ετέθη χρονοδιάγραμμα έξι μηνών προς τις εταιρείες της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την σύσταση της διεθνούς εταιρείας που θα κατασκευάσει το έργο.

Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Α. Γιανόφσκι, γενικός διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συμμετείχαν η εταιρεία ΤΝΚ-ΒΡ ως επικεφαλής των ρωσικών εταιρειών, ο κ. Α. Αλεξάντρωφ, διευθυντής του Κρατικού Οργανισμού Ενέργειας, μέλη των εταιρειών STROYTRANSGAZ, SOVCOMFLOT, CJSC TISE, ROSNEFT, TATNEFT, LUKOIL, SIBNEFT, GIPROTRUBOPROVOD και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επικεφαλής της βουλγαρικής αντιπροσωπείας ήταν ο Κ. Ρογκάτσεφ, διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων, ενώ την έναρξη των εργασιών της Τριμερούς Επιτροπής κήρυξε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων Β. Τσερόφσκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα