UniCredito Italiano, HVB: Συνομιλίες για ενδεχόμενη συγχώνευση

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 10:38

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων, για την εξαγορά της γερμανικής HVB Group, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά τράπεζας, μέσα στην Ευρώπη, βρίσκεται η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ιταλίας, UniCredito Italiano SpA.

«Η εμπορική συναλλαγή είναι «σημαντικά αβέβαιη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της UniCredito, με έδρα το Μιλάνο. «Το αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι ακόμη ανοιχτό», αναφέρει με τη σειρά της σε ανακοίνωσή της η HVB. Oι δύο τράπεζες αποκάλυψαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες μετά την άνοδο των μετοχών της HVB κατά 5,2%, σε χρονικό διάστημα δύο ημερών, καθώς εικάζετο ότι θα γίνει μία προσφορά εξαγοράς για τη γερμανική δανείστρια, ανεβάζοντας την αξία της στα 18,9 δισ. δολάρια.

Με την απόκτηση της HVB, ο εκτελεστικός διευθυντής της UniCredito, Alessandro Profumo, θα δημιουργήσει μία τράπεζα με περιουσιακά στοιχεία ύψους 733 δισ. ευρώ (918 δισ. δολ.), ξεπερνώντας την Credit Suisse Group, με έδρα τη Ζυρίχη. Επίσης, η εξαγορά, θα δώσει στην UniCredito τον έλεγχο της Bank Austria Creditanstalt AG, η οποία διαθέτει 10 εκατ. πελάτες στην Ανατολική Ευρώπη.

Η HVB, δημιουργία της συγχώνευσης της Hypo-Bank και της Bayerische Vereinsbank, πριν από επτά χρόνια, βασίζεται στα κέρδη που πραγματοποιεί η Bank Austria, με έδρα τη Βιέννη, προκειμένου να ανακάμψει από τις ζημίες 5,7 δισ. ευρώ, που εμφάνισε την τελευταία τριετία. Τον Ιανουάριο, η HVB ανακοίνωσε ότι απαξίωσε το ποσόν των 2,5 δισ. ευρώ, από τη δραστηριότητα του τμήματος του real estate στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα