Αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Πιέσεις στις τράπεζες
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 11:23

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την έναρξη της συνεδρίασης στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με τους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές, αρνητικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία η αβεβαιότητα σχετικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ καθώς και η υποχώρηση των ευρωπαϊκών δεικτών μετά το γαλλικό «όχι» στο Ευρωσύνταγμα.

Αυτή την ώρα (11:08), ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί κατά 0,53%, στις 2.946,04 μονάδες με τον τζίρο να έχει διαμορφωθεί στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 29 σημειώνουν άνοδο, 67 υποχωρούν και 50 παραμένουν σταθερές.

Οι μετοχές των εταιρειών Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και Eλληνικά Πετρέλαια υποχωρούν κατά 4,93% και 2,68% αντιστοίχως. Οι παραπάνω μετοχές είναι από σήμερα διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2004.

Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 0,89% με το σύνολο των μετοχών που τον απαρτίζουν να καταγράφουν απώλειες. Οι μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς σημειώνουν πτώση άνω του 1%.

Ως γνωστόν, σήμερα πρόκειται να συναντηθούν εκπρόσωποι των τραπεζών με την ΟΤΟΕ για τη δημιουργία επικουρικού Ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων. Το κόστος θα ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ και θα καλυφθεί στο 1/3 από τον προϋπολογισμό και στα 2/3 από τις Τράπεζες. Εφόσον δεν υπάρξει γενική συμφωνία η κυβέρνηση θα επιδιώξει να λύσει το πρόβλημα για την Emporiki Bank και την ΑΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα