Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2001 07:08
UPD:07:22

Κέρδη σημειώνουν για δεύτερη συνεχή ημέρα οι ιαπωνικές μετοχές, με υψηλότερα, εκείνων της Mizuho Holdings Inc., μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας ότι ενδέχεται να επιτρέψει την αγορά των προβληματικών δανείων τα οποία δεν θα έχουν διαγραφεί μέσα στα ερχόμενα τρία χρόνια.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο σημείωνε άνοδο 96,50 μονάδων και είχε διαμορφωθεί στις 12.771,14 μονάδες.

Ανοδικά κινείτο και ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ κατά 106,80 μονάδες φθάνοντας στις 13.025,51 μονάδες. Οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές εταιρείες εμφάνιζαν κέρδη, μετά την έκθεση που ανέφερε ότι οι κυριότεροι δείκτες της οικονομίας των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο τον Μάϊο σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο μήνα σε χρονικό διάστημα 1,5 έτους, δείχνοντας ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει έως το τέλος του έτους που διανύουμε.

Αντιθέτως, απώλειες 5,13 μονάδων στις 590,59 μονάδες παρουσίαζε ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας. Η μετοχή της μεγαλύτερης σε μέγεθος εταιρείας τηλεπικοινωνιακών συστημάτων Korea Telecom έχανε ποσοστό 1,7% φθάνοντας τα 52.400 γουόν, μετά την ανησυχία των επενδυτών ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε πώληση των μετοχών της στο εξωτερικό και σε τιμή χαμηλότερη από τα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται σε εθνικό επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα