Αύξηση αγροτικής παραγωγής το 2004

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 15:00

Αύξηση σημείωσε η παραγωγή των περισσοτέρων αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα το 2004, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας http://www.statistics.gr/gr_tables/S400_SPR_9_DT_AN_04_T.pdf . Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στη μεταβολή των αντιστοίχων εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν και του αριθμού των ζώων που εκτράφηκαν, αλλά και στις αυξήσεις των στρεμματικών αποδόσεων. Ειδικότερα, άνοδος της παραγωγής καταγράφηκε στο μαλακό σιτάρι κατά 8,7%, στο σκληρό σιτάρι κατά 22%, στο κριθάρι κατά 3,8%, στη βρώμη κατά 9,8%, στη σίκαλη κατά 7,2%, στο καλαμπόκι κατά 5,9% και στο ρύζι κατά 8%.

Αντίθετα, μείωση σημείωσε η παραγωγή των φασολιών κατά 5,9% και η παραγωγή στα κουκιά κατά 11%.

Στα βιομηχανικά φυτά σημειώθηκε αύξηση παραγωγής στο σύσπορο βαμβάκι κατά 7,5% και στα ζαχαρότευτλα κατά 0,2%, ενώ μείωση σημειώθηκε στον ηλίανθο (45,5%).

Στα λαχανικά παρατηρήθηκε επίσης μείωση σε εξαίρεση τις ντομάτες (13,6%). Για τα εσπεριδοειδή παρατηρήθηκε μείωση στην παραγωγή πορτοκαλιών κατά 20,1%,στα λεμόνια κατά 24,1% και στα μανταρίνια κατά 16,7%.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων σημειώθηκε μείωση στο κρέας κατά 1,6%, στο γάλα κατά 1%, ενώ αύξηση παρουσιάστηκε στο μαλακό τυρί κατά 11%, στο σκληρό τυρί κατά 3% και στα αυγά κατά 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα