Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την ERGO

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 17:33
UPD:18:21

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναδεικνύει την ERGO στον μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιρειών στο έτος 2015.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και η μεταβίβαση των μετοχών της στον Όμιλο ERGO έναντι τιμήματος 90 εκατ. ευρώ και υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές του μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναδεικνύει την ERGO στον μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιρειών στο έτος 2015.

Το τίμημα που καταβλήθηκε, από την ERGO ανέρχεται σε 90,1 εκατ. σε μετρητά, για το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην ATE Ασφαλιστική. «Η συναλλαγή βελτιώνει το δείκτη CET-1 του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου 5 μονάδες βάσης, με στοιχεία 31 Μαρτίου 2016, κυρίως από τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού κατά 0,2 δισ.» σχολιάζει η τράπεζα.

Ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε ότι η πώληση της ATE Ασφαλιστικής «υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες»

Το 2015 τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ERGO Ελλάδος έφθασαν τα 141 εκατ. ευρώ, προερχόμενα κατά κύριο λόγο από τις γενικές ασφαλίσεις, ενώ διατηρήθηκε η υψηλή κερδοφορία, που παρουσιάζει σταθερά η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο ίδιο έτος ενέγραψε ασφάλιστρα της τάξης των 125 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 91 εκατ. ευρώ αφορούν γενικές ασφαλίσεις.

Σημειώνεται ότι, η αρχική συμφωνία του Ομίλου ERGO με την Τράπεζα Πειραιώς, για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και σήμερα με την ολοκλήρωσή της η ERGO απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών.   

Ο CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα Θεόδωρος Κοκκάλας δήλωσε ότι η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου ERGO στις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και την αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της ERGO στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα