Ryanair: Αύξηση της επιβατικής κίνησης, 29% υψηλότερα κέρδη τη χρήση

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 08:40

ΑΝΟΔΟ, σε ποσοστό της τάξης του 29%, καθώς αυξήθηκε η επιβατική κίνηση και η εταιρεία κέρδισε πελάτες, από την British Airways Plc, εμφάνισε κατά τη χρήση του 2005, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, της Ευρώπης, Ryanair Holdings Plc.

Τα καθαρά της κέρδη, αυξήθηκαν στα 266,7 εκατ. ευρώ (330,6 εκατ. δολ.) ή 34,9 σεντς ανά μετοχή, το δωδεκάμηνο που έληξε τον Μάρτιο, από 206,6 εκατ. ευρώ ή 27 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα έσοδά της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 24%, φθάνοντας στο 1,34 δισ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Michael O'Leary, μπόρεσε να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων κατά μέσον όρο σε ποσοστό 2%, καθώς οι εταιρείες πλήρους σέρβις, όπως η British Airways και η γερμανική Lufthansa AG έκαναν προσαυξήσεις στα εισιτήρια τουλάχιστον κατά 11 δολ. το ένα. Η επιβατική κίνηση της Ryanair, αυξήθηκε, καθώς η εταιρεία πρόσθεσε πτήσεις στην Ισπανία και τη Γερμανία.

Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των έξι οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι προέβλεπαν, ότι η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη 245,6 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα προβλεπόταν να ανέλθουν σε 1,29 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα