Νέα μονάδα στην Αλβανία από την Αλουμύλ

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 09:30

Το νέο βιομηχανικό συγκρότημα του Ομίλου ΑΛΟΥΜΥΛ, στα Τίρανα της Αλβανίας, ύψους επένδυσης 11 εκατ. ευρώ, εγκαινιάσθηκε χθες στη διάρκεια επίσημης τελετής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Αλφρεντ Μοϊσίου, του υπουργού Εθνικής Οικονομίας της Αλβανίας Αναστάς Αγγέλι, του Ελληνα υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Φώλια, του υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του προέδρου του Χ.Α. Σπύρου Καπράλου, Αλβανών και Ελλήνων επιχειρηματιών.

Η νέα αυτή βιομηχανική μονάδα, της Alumil Albania, που διαθέτει γραμμή παραγωγής προφίλ αλουμινίου και βαφείο δυναμικότητας 6.000 tn. ετησίως κι απασχολεί περισσότερα από 100 άτομα, αποτελεί μία ακόμη γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, τόνισε στο χαιρετισμό του o πρόεδρος του Ομίλου Γ. Μυλωνάς.

Η Alumil Albania καλύπτει τις αγορές του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου και στο επόμενο διάστημα αναμένει διπλασιασμό των πωλήσεών της.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Αλβανίας Αναστάς Αγγέλι επισήμανε ότι η επένδυση της «Alumil Albania» είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον κλάδο του αλουμινίου στη χώρα του και τόνισε ότι αντικατοπτρίζει την πολιτική βούληση των δύο χωρών για συνεργασία.

Επιπλέον σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι στο γράμμα του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες πριν τρεις μήνες και κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι μέσω του ΕΣΟΑΒ και του Ιnterreg προγραμματίζονται και άλλα projects στη χώρα.

Από ελληνικής πλευράς οι υφυπουργοί κ.κ. Φώλιας και Στυλιανίδης, διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στον οικονομικό όπως και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας αποτελεί πολιτική δέσμευση για την κυβέρνηση Καραμανλή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα