Lanxess: Περιορισμός του κόστους, σχεδόν τριπλάσια κέρδη

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 11:03

ΣΧΕΔΟΝ τριπλάσια καθαρά κέρδη, αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών πώλησης, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών της Γερμανίας, Lanxess AG.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 70 εκατ. ευρώ (86,7 εκατ. δολ.) ή 96 σεντς ανά μετοχή, από 26 εκατ. ευρώ ή 36 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στο Web site της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά της κέρδη θα ήταν ύψους 57 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 7,4%, φθάνοντας στο 1,73 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, με έδρα το Λεβερκούζεν της Γερμανίας, που διαχωρίστηκε από την Bayer AG στα τέλη του Ιανουαρίου, κλείνει ή πουλά εργοστάσια και ενδέχεται να μειώσει το προσωπικό της, για να συγκρατήσει το κόστος. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Axel Heitmann, 45 ετών, είπε τον Μάρτιο, ότι χρεώνει περισσότερα τους πελάτες της εταιρείες, όποτε και όπου μπορεί, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και του κόστους των υλικών.

«Είχαμε ικανοποιητική αρχή το 2005», αναφέρει ο Heitmann στη δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Καθώς προχωρά η χρονιά, πρέπει να επιτύχουμε σταθερή βελτίωση των κερδών, για να καταστήσουμε την Lanxess ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, μακροπρόθεσμα».

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, εξαιρουμένων των έκτακτων εσόδων, θα σημειώσουν φέτος αύξηση σε ποσοστό 10%. Σε αυτό το επίπεδα, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 9,7%, φθάνοντας στα 181 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα «συγκρατημένα» το 2005, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Lanxess.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα