Bank of China: Κέρδη 2,5 δισ. δολ. τη χρήση του 2004

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 11:26

ΚΕΡΔΗ 20,9 δισ. γιουάν (2,5 δισ. δολ.), καθώς αύξησε το μερίδιό της στην αγορά καταναλωτικής πίστης, στο 15,5%, εμφάνισε τη χρήση του 2004, η δεύτερη μεγαλύτερη δανείστρια της Κίνας, Bank of China.

O δανεισμός σε τοπικό νόμισμα και ξένο συνάλλαγμα, των καταναλωτών, αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 29%, φθάνοντας στα 494 δισ. γιουάν, στα τέλη του 2004, καθώς η τράπεζα χορήγησε 110,6 δισ. γιουάν σε νέα δάνεια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους, στο Πεκίνο. Η τράπεζα δεν έδωσε αμέσως συγκρίσιμα στοιχεία για τη χρήση του 2003.

Η Bank of China, η οποία έλαβε εγγύηση 22,5 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2003, από την κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιώσει τον δείκτη δανειακής της επιβάρυνσης, αναδιοργανώνεται μόνη της, για μια πώληση μετοχών. Η πώληση αυτή, θα ισχυροποιήσει την κινεζική τράπεζα και θα την βοηθήσει να ανταγωνιστεί με τις ξένες δανείστριες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. και της HSBC Holdings Plc,, όταν η χώρα θα τους επιτρέψει να κάνουν δουλειές σε εθνικό νόμισμα, με το 1,3 δισ. κατοίκους της.

«Η Bank of China βελτιώνει συνεχώς τη διοίκησή της, μέσω τη αναδιοργάνωσης των μετόχων της», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της δανείστριας, επισημαίνοντας, ότι εμφανίζει σταθερή βελτίωση σε όλους τους τομείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα