«Ο τρίτος άξονας της αναπτυξιακής πολιτικής»

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 14:17

«Συζητήθηκε σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/31/1056296.htm . Ενα σχέδιο νόμου, το οποίο είναι ο τρίτος άξονας της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον αναπτυξιακό νόμο», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει, με πολύ μικρότερο κόστος για τον φορολογούμενο, με πολύ καλύτερη ποιότητα έργων, με πολύ καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, να μπει και η Ελλάδα σε μια εποχή, που για πολλές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Το νομοσχέδιο, που προβλέπει τη δημιουργία μιας Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων, η οποία θα αποφασίζει ποιές υποδομές και ποιές υπηρεσίες θα αφορούν οι συμπράξεις, θα παρουσιαστεί, σε λίγη ώρα, με όλες τις λεπτομέρειες, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών», πρόσθεσε.

Για το αν θα ακολουθηθεί το μοντέλο του ΟΤΕ και στις τράπεζες, για την επίλυση του ασφαλιστικού, δήλωσε ότι «γίνονται διαπραγματεύσεις ακόμη, οι οποίες είναι λεπτές. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι είναι στην πρόθεσή της να προχωρήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος για την Εμπορική και την Αγροτική Τράπεζα» και χαρακτήρισε «πολύ θετικό το γεγονός ότι το κράτος, για πρώτη φορά, βοήθησε να γίνει μια διαρθρωτική αλλαγή με συναινετικό τρόπο και στηρίζει το ταμείο του ΟΤΕ, το οποίο έχει αναλάβει έτσι και αλλιώς από το 2000, μ' ένα ποσό, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έχει αναλάβει το κράτος σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα