Καραμανλής: Νέα εθνική υπόθεση η προσέλκυση επενδύσεων

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 15:06

Νέα εθνική υπόθεση χαρακτήρισε την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ανάπτυξη της χώρας ο πρωθυπουργός σε χαιρετισμό του προς ομογενείς δημοσιογράφους, τους οποίους δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από το παρελθόν και πρόσθεσε «γνωρίζετε ότι εφαρμόζουμε μια νέα οικονομική πολιτική που θεραπεύει τις πληγές του χθες και θέτει στέρεες βάσεις για μια καινούργια καλύτερη προοπτική, για ανάπτυξη, για αύξηση της παραγωγικής βάσης, για αύξηση της απασχόλησης. Σας ζητώ να συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις όπως πολύ επιτυχημένα το κάνατε στο πρόσφατο παρελθόν και στη νέα αυτή εθνική υπόθεση και να μεταδώσετε παντού το μήνυμα ότι στην Ελλάδα κάθε μέρα που περνά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αποδώσουν οι ξένες επενδύσεις. Τα οφέλη που θα προκύψουν αφορούν όλους τους Ελληνες, αφορούν τον οικουμενικό ελληνισμό».

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους ομογενείς δημοσιογράφους για τη συμβολή τους σχετικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και σημείωσε «οφείλουμε με την ίδια αποφασιστικότητα με την ίδια συλλογικότητα να κεφαλαιοποιήσουμε τα κέρδη που αποκομίσαμε στο περυσινό σπουδαίο ελληνικό καλοκαίρι. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική διατηρήσιμη ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για τα περί αδράνειας της κυβέρνησής του είπε «μετρήστε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουμε προωθήσει όλο αυτό το διάστημα. Εχει γίνει τρομακτική δουλειά σε ένα χρόνο. Τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα, είμαι πολύ ευχαριστημένος".

Σε άλλη ερώτηση για το θέμα του «βασικού μετόχου», ο πρωθυπουργός είπε «αναζητούμε κοινό τόπο με την Ε.Ε. και είμαι βέβαιος ότι θα τον βρούμε, η διαφάνεια υπηρετεί την ανάπτυξη και ο νόμος αυτός βοηθά τη διαφάνεια».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα