Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ξεκαθαρίζει το θέμα του ασφαλιστικού των Τραπεζών

Εσχατη λύση η νομοθετική ρύθμιση - «Κάθε πλευρά να αναλάβει τις δικές της ευθύνες» δηλώνει ο υπ. Απασχόλησης
Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 21:01

Μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαριστεί το θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες καταληκτικές ημερομηνίες για το θέμα των διεθνών λογιστικών προτύπων, δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Το θέμα θα ξεκαθαριστεί και δεν αναφέρομαι στη νομοθετική ρύθμιση, μιλάω γενικότερα», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός Απασχόλησης, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν εκτενείς δηλώσεις και από τον ίδιο και τον κ. Αλογοσκούφη, ενώ σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερή ρύθμιση, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε αρνητικά. «Όπως γνωρίζετε, ο υπουργός Οικονομίας έχει δώσει μια προθεσμία μέσα στην οποία καλεί την ΟΤΟΕ και τους τραπεζίτες να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει η κάθε πλευρά να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Έτσι γίνεται στη δημοκρατία. Το κράτος μετέχει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο μετοχικό κεφάλαιο των συγκεκριμένων τραπεζών, αναφέρομαι δηλαδή στην Εμπορική και Αγροτική, θα αναλάβει και αυτό τις δικές του ευθύνες. Είναι ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με παλαιότερη εισήγηση του κ. Παυλόπουλου, σύμφωνα με την οποία, δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής παρέμβαση του κράτους σε μια συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε: «Η κυβέρνηση, μην έχετε καμία αμφιβολία, όποιες πρωτοβουλίες πάρει για το ασφαλιστικό των τραπεζών, θα είναι πρωτοβουλίες που θα είναι καλές και για τους εργαζόμενους και για το τραπεζικό σύστημα και για την οικονομία γενικότερα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα