Στα υψηλότερα τριών εβδομάδων η τιμή του αργού

Μετά το κλείσιμο των εγκαταστάσεων της Shell στο Τέξας
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 08:54

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, αναρριχήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά το κλείσιμο των εγκαταστάσεων παραγωγής βενζίνης της Royal Dutch/Shell Group, σε διϋλιστήρια στο Τέξας, αυξάνοντας τις ανησυχίες, για τις προμήθειες των καυσίμων, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο, αυξήθηκε για έβδομη ημέρα, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαΐου, μετά τη ρήξη αγωγού, που ανάγκασε τη Shell να κλείσει τις εγκαταστάσεις μετατροπής πετρελαίου σε βενζίνη, στο Deer Park, το έκτο μεγαλύτερο διϋλιστήριο των ΗΠΑ. Τα εργοστάσια, συνήθως λειτουργούν με το 95% της δυναμικότητάς τους, αυτήν την περίοδο του έτους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υψηλή ζήτηση για καύσιμα, την περίοδο των διακοπών, που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, αυξήθηκε 30 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 52,27 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 12:52' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 52,26 δολ. το βαρέλι.

Η βενζίνη, για παραδόσεις Ιουνίου, αυξήθηκε κατά 1,00 σεντ, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στο 1,4770 δολ. το γαλόνι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.

Χθες, τα συμβόλαια του Ιουλίου, αυξήθηκαν 12 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 51,97 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαΐου. Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα χθες, στα 50,90 δολ. το βαρέλι, μετά τα νέα, για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά της Σ. Αραβίας, Fahd, ότι αυτή βελτιώνεται, σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του ευρώ, από τις 13 Οκτωβρίου, αυξάνοντας το κόστος του πετρελαίου για τους αγοραστές, εκτός ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα