Νέα επενδυτικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου από την FBBank

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 10:53

Στη δημιουργία δύο νέων προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου προχώρησε η First Business Bank (FBB) στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διεύρυνση των υπηρεσιών προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το FX Range Accrual έχει διάρκεια ενός έτους και απόδοση που συνδέεται με την ισοτιμία EUR/USD και μπορεί να φτάσει μέχρι 4,25%. Συγκεκριμένα, κάθε ημέρα που η ισοτιμία EUR/USD βρίσκεται μέσα σε ένα προκαθορισμένο εύρος, το οποίο ορίζεται ως +/-0,0350 γύρω (δηλαδή με κέντρο) από την επίσημη ισοτιμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 8 Ιουνίου 2005, ο επενδυτής λαμβάνει ετησιοποιημένο επιτόκιο 4,25%, ενώ κάθε ημέρα που η ισοτιμία είναι εκτός του εύρους αυτού ο επενδυτής δε λαμβάνει τόκο.

Η τελική απόδοση για τον επενδυτή εξαρτάται από τον αριθμό των ημερών του έτους που η ισοτιμία είναι εντός του εύρους. Σε κάθε περίπτωση ο επενδυτής θα λάβει το κεφάλαιο του στη λήξη του έτους. Η περίοδος προεγγραφών για το προϊόν αυτό είναι από τις 30 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2005.

Το Greek Equity range Accrual έχει διάρκεια τριών μηνών και απόδοση που συνδέεται με το δείκτη FTSE / ASE 20 και μπορεί να ανέλθει μέχρι 7% σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα ορίζεται η επίσημη τιμή του δείκτη στις 17 Ιουνίου και ένα εύρος +/- 100 μονάδες από την τιμή αυτή. Η τελική απόδοση εξαρτάται από την τιμή του δείκτη στις 16 Σεπτεμβρίου σε σχέση με την τιμή του στις 17 Ιουνίου.

Αν η τιμή είναι η ίδια, τότε ο επενδυτής λαμβάνει ετησιοποιημένη απόδοση 7%, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση των δύο τιμών, η απόδοση μειώνεται ανάλογα. Αν η απόκλιση υπερβεί τις 100 μονάδες (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω), τότε ο επενδυτής παίρνει πίσω το αρχικό του κεφάλαιο. Η περίοδος προεγγραφών για το προϊόν αυτό είναι από τις 9 Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα