Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Ισχυρό σημείο αντίστασης το όριο των 3.000 μονάδων»
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 09:57
UPD:10:13

Sarros Securities: «Αρκετά υψηλή άνοδο πραγματοποίησαν οι διεθνείς αγορές, παρά την επίσης σημαντική άνοδο των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 53$ και για τις ευρωπαϊκές αγορές μετά και το 2ο ΟΧΙ στο ευρωσύνταγμα από την Ολλανδία. Η πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών όπως και η συνεχιζόμενη άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ, επιδρούν θετικά στους επενδυτές με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση υψηλών τριετίας.

»Η ελληνική αγορά κινήθηκε επίσης θετικά με τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης να πρωταγωνιστούν (FTSE 40 - +1,63%). Κύριοι υπεύθυνοι παράγοντες για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην ελληνική αγορά, οι προσπάθειες επίλυσης ασφαλιστικού ζητήματος και γενικότερων εργασιακών σχέσεων σε συνδυασμό με περαιτέρω πωλήσεις-ιδιωτικοποιήσεις ποσοστών στις ΔΕΚΟ. Εταιρικές ανακοινώσεις και αποκοπές μερισμάτων αποτελούν επίσης σημείο αναφοράς για τη σημερινή συνεδρίαση».

Μarfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά, με τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν. Η δραστηριότητα εστιάστηκε κυρίως στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,33% υψηλότερα. Οι όγκοι συναλλαγών ανήλθαν στα €150εκ (-28%). Η έλλειψη σημαντικών νέων για την ελληνική αγορά σηματοδοτεί μια ήπια συνεδρίαση για την σημερινή ημέρα. Αναμένουμε να επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με το όριο των 3.000 μονάδων να παραμένει ισχυρό σημείο αντίστασης του δείκτη».

Aspis Bank: «Η σηµαντική άνοδος των τιµών του πετρελαίου δηµιουργεί αρνητικό κλίµα στις διεθνείς αγορές, και θεωρούµε πιθανό να επηρεάσει και το Χ.Α. Το ενδιαφέρον αναµένεται να επικεντρωθεί πλέον στις τραπεζικές µετοχές και στα ΕΛΠΕ, όπου αναµένονται εξελίξεις σε σχέση µε σηµαντικά θέµατα που σχετίζονται µε το ασφαλιστικό και το εργασιακό καθεστώς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα