70ο Ελληνικό Ιπποδρομιακό Ντέρμπι

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 18:35
UPD:22/07/2016 18:20

Περισσότεροι από 2.000 θεατές, φίλιπποι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και μέσων ενημέρωσης, αθλητές, καλλιτέχνες, καθώς και το σύνολο της ιπποδρομιακής κοινότητας παρακολούθησαν το 70ο ντέρμπι καθαρόαιμων ελληνικών ίππων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ στο Μαρκόπουλο, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας και τη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει το 2016 για τον ελληνικό ιππόδρομο.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Καμίλ Ζίγκλερ, «προσπαθούμε συστηματικά, με σταθερά και σταδιακά βήματα για την αναγέννηση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα. Σήμερα, είμαι ευτυχής, γιατί βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους για να δούμε πάλι τις ιπποδρομίες να ανακτούν τον τεράστιο σεβασμό και την αναγνώριση που είχαν στο παρελθόν».  

Οι διοργανωτές επεσήμαναν πως επρόκειτο για μία άρτια αγωνιστικά και οργανωτικά ιπποδρομιακή συγκέντρωση η οποία περιελάμβανε συνολικά οκτώ κούρσες με πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις. Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Σπύρος Φωκάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σχεδόν μετά από μια δεκαετία ήρθε ξανά πολύς κόσμος στον Ιππόδρομο Αθηνών, στο Μαρκόπουλο και μάλιστα με τόσο ενθουσιασμό. Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τις ελληνικές ιπποδρομίες και την ιπποδρομιακή κοινότητα».

Νικητής του Ντέρμπι αναδείχθηκε ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός ιππεύοντας τον ίππο ΜΕΝΤΩΡ, με προπονητή τον Αλέκο Γιατρά. Το ελληνικό Ντέρμπι τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναγνώρισε την προσπάθεια που γίνεται στις ιπποδρομίες και βράβευσε τον ιδιοκτήτη του νικητή ίππου κ. Γιάννη Μυτιληναίο.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Ντέμιαν Κόουπ, επεσήμανε πως το μέλλον είναι πολύ λαμπρό και ότι μπορεί να εγγυηθεί τη δέσμευση του ΟΠΑΠ για τις ελληνικές ιπποδρομίες. Παράλληλα ο γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, συμπλήρωσε πως η προσπάθεια που γίνεται για να ανακτήσουν οι ελληνικές ιπποδρομίες την χαμένη τους αίγλη θα αποδώσει σύντομα καρπούς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα