Eως το 2008 6.750 θέσεις στάθμευσης στην Αθήνα

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 15:53

Το νέο υπόγειο γκαράζ του νοσοκομείου Παίδων μπροστά από το νοσοκομείο "Αγία Σοφία" στο Γουδί 651 θέσεων εγκαινίασε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Η στάθμευση στο γκαράζ του νοσοκομείου Παίδων τα πρώτα δέκα λεπτά θα είναι δωρεάν, ενώ οι οδηγοί θα πληρώνουν στη συνέχεια 5 ευρώ την ώρα με προσαύξηση ένα ευρώ ανά ώρα.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2008 θα υπάρχουν στη διάθεση των οδηγών της Αθήνας 6.750 θέσεις σε διάφορους υπόγειους σταθμούς.

Ο σταθμός της πλατείας Αιγύπτου στη διασταύρωση Πατησίων και Αλεξάνδρας χωρητικότητας 380 θέσεων θα λειτουργήσει σε ένα μήνα, ενώ συνολικά οι τέσσερις σταθμοί προσφέρουν 2.180 θέσεις.

Το συνολικό κόστος των τεσσάρων σταθμών ανέρχεται στα 36 εκατομμύρια ευρώ, κατασκευάστηκαν με τη μέθοδο της παραχώρησης και εκμετάλλευσης από ιδιώτες, ενώ η συμμετοχή του δημοσίου ανέρχεται στο 30%.

Οπως εξήγησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή γκαράζ 600 θέσεων στη Νέα Σμύρνη, ενώ στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι διαγωνισμοί για τα γκαράζ στη Διοχάρους, το Α' Νεκροταφείο και την οδό Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί για τα γκαράζ του Περιστερίου και άλλων περιοχών.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους νόμους ούτε να εκβιάζει τους πολίτες, σχετικά με το θέμα της χωματερής που την κρατούν κλειστή δήμαρχοι της δυτικής Αττικής http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/01/1056983.htm , αρνούμενοι να δεχτούν την επεξεργασία εκεί της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα