Διαδοχικές συναντήσεις Αλογοσκούφη με τα προεδρεία ΕΕΤ και ΟΤΟΕ

Εντονη κινητικότητα για το ασφαλιστικό των τραπεζών
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 09:50

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ συναντήσεις με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και την ΟΤΟΕ θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΕΕΤ με την ΟΤΟΕ, η οποία έχει καταρχάς εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την εκλογή του προέδρου της Εθνικής, Τ. Αράπογλου, ως προέδρου της Ενωσης.

Σήμερα το πρωί επισκέπτεται τον κ. Αλογοσκούφη το προεδρείο της ΕΕΤ, δηλαδή οι κ.κ. Αράπογλου, Μαντζούνης, Νανόπουλος, Προβόπουλος και οι κ.κ. Σάλλας και Μηλιάκος και αναμένεται να ενημερωθούν από τον υπουργό για το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, θα έχει σήμερα το προεδρείο της ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό του κλάδου. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα πριν η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση.

Χθες το προεδρείο της ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και εν όψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, είχε διαδοχικές συναντήσεις με το γενικό γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέκο Αλαβάνο, και τους κ.κ. Ιωάννη Δραγασάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στις συναντήσεις αυτές οι συνδικαλιστές ανέλυσαν τις θέσεις του κλάδου για το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων και τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση ότι:

- Το ταμείο αυτό θα πρέπει να είναι ενιαίο και να περιλαμβάνονται και οι 100.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι, χωρίς χρονικούς διαχωρισμούς.

- Για κανέναν εργαζόμενο ή συνταξιούχο δεν θα πρέπει να περικόπτονται ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Το ταμείο αυτό να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αυτόνομο και ανεξάρτητο.

- Να χρηματοδοτηθεί από εισφορές εργοδοτών και εργαζόμενων, από την περιουσία των ταμείων και την καταβολή χρηματοδότησης, αναλογικά από τις τράπεζες, με βάση αναλογιστική μελέτη των υποχρεώσεων, που έχουν στα υπάρχοντα ειδικά ταμεία τους. Καμία πρόσθετη επιβάρυνση του ΙΚΑ.

Ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι τάσσεται υπέρ της εξάντλησης του διαλόγου, που θα οδηγεί σε μια συναινετική λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε το ενδιαφέρον του κόμματος για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο των τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα