Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 10:56
UPD:11:03

Fortius Finance: «Η αδυναμία του ΓΔ να πλησιάσει και να διασπάσει τις 3.000 μονάδες στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και η αμφιταλάντευσή του γύρω από την περιοχή των 2.960 – 2.983 μονάδων προβληματίζει χωρίς να ανησυχεί όμως τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα. Δεν ανησυχεί γιατί τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται γύρω από τα υψηλά έτους, ενώ παράλληλα δε συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι για την υποχώρηση του ΓΔ.

Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ ενδέχεται να δοκιμάσει το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων κατά τη σημερινή συνεδρίαση σε περίπτωση όμως που το αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχισθεί για τράπεζες και τηλεπικοινωνίες. Ιδιαίτερη σημαντική για την πορεία των ξένων αγορών και ενδεχομένως να επηρεάσει και το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας του Μαΐου στις ΗΠΑ (15:30), όπου αναμένεται σημαντική υποχώρησή τους».

Aspis Bank: «Η διόρθωση στις τιµές του πετρελαίου πιθανό να οδηγήσουν σε άνοδο τις διεθνείς αγορές. Οι ελληνικές µετοχές θεωρούµε ότι θα κινηθούν επίσης ανοδικά, αλλά δεν αποκλείουµε µια διόρθωση ενδοσυνεδριακά».

Praxis Securities: «Σημάδια κόπωσης παρουσιάζει η αγορά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις γεγονός που περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την ορμή της, καθιστώντας πιθανό το σενάριο της συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών».

Sarros Securities: «Η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ μείωσε την τιμή και αύξησε τις τιμές των δεικτών των χρηματιστηρίων. Στη διατήρηση του θετικού κλίματος βοήθησαν και οι εταιρίες του κλάδου νέων τεχνολογιών. Οι ευρωπαϊκές αγορές, με το ευρώ υποτιμημένο έναντι του δολαρίου μετά τα «όχι» Ολλανδίας και Γαλλίας, κινούνται ανοδικά με πρώτες τις εξαγωγικές εταιρίες που είναι οι πλέον κερδισμένες στην παρούσα φάση.

»Η ελληνική αγορά συνεχίζει να φλερτάρει με τις 3000 μονάδες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη τιμών, βοηθούμενη αυτή τη φορά από τη βούληση που δείχνει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ζητήματα διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία. Επίσης σωρεία επιχειρηματικών ανακοινώσεων όπως της Τράπεζας Πειραιώς για πρόταση εξαγοράς αιγυπτιακής τράπεζας και η ολοκλήρωση εξαγοράς εταιρείας εμφιάλωσης νερού στη Βουλγαρία από την Coca Cola 3E βοηθούν στη διαιώνιση του θετικού momentum».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα