Ιαπωνία: Ανοίγει την αγορά κινητής τηλεφωνίας και σε άλλες εταιρείες

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 11:14

ΤΗΝ αγορά κινητής τηλεφωνίας της, ανοίγει η Ιαπωνία, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία δύο νέων συχνοτήτων για την παροχή υπηρεσιών, επιτρέποντας, μόνο σε τρεις εταιρείες να μπουν σε μία αγορά, η οποία κυριαρχείται από την NTT DoCoMo Inc. και την KDDI Corp. Η κίνηση αυτή, ανοίγει τον δρόμο στον ανταγωνισμό για πρώτη φορά στην αγορά, μέσα σε χρονικό διάστημα 12 ετών.

Οι συχνότητες των 1.7 gigahertz και 2.0 gigahertz, που χρησιμοποιούνται τώρα για τις κρατικές υπηρεσίες, θα ανοίξουν για τις ιδιωτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας, στο Web site του. Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρονται τα ονόματα των δυνητικών παρόχων.

Η Softbank Corp. και η eAccess Ltd., πάροχοι υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο Web, συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που άρχισαν να λειτουργούν δοκιμαστικά δίκτυα, προκειμένου να ανταγωνιστούν την DoCoMo, την KDDI και την Vodafone K.K. Οι μετοχές των εταιρειών, κινήθηκαν χθες ανοδικά, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», το οποίο ανέφερε ότι η Ιαπωνία, αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα σε νέους παρόχους υπηρεσιών, αφού παραχώρησε άδειες κινητής τηλεφωνίας φέτος.

Οι μετοχές της EAccess, που σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI Asia Pacific Index, κέρδισαν σήμερα ποσοστό 3,4%, για να κλείσουν στις 75.500 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Οι μετοχές της Softbank, οι οποίες χθες σημείωσαν άνοδο 5,1%, υποχώρησαν κατά 0,5%, φθάνοντας στα 4.100 γιέν η μία.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τις συχνότητες μέχρι το 2012, προκειμένου να βελτιώσει την αποδοτικότητα του ανταγωνισμού, στον κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα