Goldman: Θα διαχειριστεί την πώληση ομολόγων της κομητείας Orange

Συνολικού ύψους 600 εκατ. δολ.
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 11:47

ΤΗΝ Goldman Sachs Group Inc. προσέλαβε η κομητεία Orange της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ως κύρια ανάδοχο, για την πώληση ομολόγων, αξίας 600 εκατ. δολ., προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, μετά την μεγαλύτερη πτώχευση δημοτικής αρχής, που έγινε ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η Citigroup Inc., η Banc of America Securities LLC, η Stone & Youngberg LLC και άλλες δύο, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ακόμη επιλεγεί, θα βοηθήσουν στην διαχείριση της πώλησης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της κομητείας, John Moorlach. Η Merrill Lynch & Co., η οποία επεδίωκε να κερδίσει την πρώτη πώληση ομολόγων στην κομητεία, από τότε που πουλούσε παράγωγα, τα οποία και οδήγησαν στην χρεοκοπία, δεν συμπεριελήφθη μεταξύ των άλλων οίκων, που θα συμμετάσχουν στην πώληση.

Η κομητεία, επιδιώκει να εξοικονομήσει κεφάλαια, με την αναχρηματοδότηση υψηλότερου δείκτη χρέους, από αυτό που πουλήθηκε το 1995 και το 1996, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της υποχώρησης των αποδόσεων των δημοτικών ομολόγων των ΗΠΑ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 40 ετών. Ο Bond Buyer 20-General Obligation Bond Index, μέτρο αποδόσεων των δημοτικών ομολόγων, που λήγουν σε 20 χρόνια, υποχώρησε στο 4,18% την εβδομάδα που έληξε χθες, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1968.

Η Goldman, ηγήθηκε της πώλησης ομολόγων, που επέτρεψαν στην κομητεία να αναδυθεί από την πτώχευση, πριν από μια δεκαετία και τώρα άρχισαν να αποδίδουν. Το διοικητικό συμβούλιο της κομητείας Orange, θα ψηφίσει για να επιλέξει τους αναδόχους, την επόμενη Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα