Κ. Καραμανλής: Η Ναυτιλία πυλώνας της εθνικής οικονομίας

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΥΕΝ
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 12:30
UPD:12:34

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία για την εξέταση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, υπό τα συνθήματα λιμενεργατών που είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο του ΥΕΝ. Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε τη Ναυτιλία πυλώνα της εθνικής οικονομίας και εξήρε το έργο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. «Για μας», δήλωσε, «όπως και για όλους τους Έλληνες, η Ναυτιλία είναι εθνικό κεφάλαιο».

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός, «στους πρώτους 15 μήνες της νέας διακυβέρνησης:

- Ενεργοποιήσαμε το θεσμό του Συμβουλίου Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, για να καταδείξουμε ότι στην υπόθεση της Ναυτιλίας απαιτείται διάλογος, συνεννόηση και συνεργασία.

- Στηρίξαμε την ελληνική ναυτιλία σε διεθνές επίπεδο. Κάναμε σεβαστή τη θέση μας στο θέμα της ποινικοποίησης της ακούσιας ρύπανσης. Με λεπτούς χειρισμούς επιτύχαμε στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό να υποστηρίξουμε τα ελληνικά συμφέροντα. Με πρωτοβουλίες και συντονισμένες παρεμβάσεις του ΥΕΝ και των συναρμόδιων υπουργείων επιτύχαμε τον επαναπατρισμό και των 21 Ελλήνων ναυτικών που εκρατούντο, επί χρόνια, στο εξωτερικό».

Παράλληλα στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης, το νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, το νομοθετικό πλαίσιο για τα λιμάνια και τη λιμενική πολιτική και η κωδικοποίηση της ναυτικής νομοθεσίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η κερδοφόρος, ανταγωνιστική και ασφαλής ναυτιλία, με αυξανόμενο εθνικό νηολόγιο για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον κ. Κεφαλογιάννη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα