«Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά»: Επιχορήγηση 210 επιχειρήσεων με 7,5 εκ. ευρώ

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 15:10

Mε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης χρηματοδοτείται το Κέντρο Επιχειρηματικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης - Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ) με ποσό 1,1 εκατ. ευρώ, για να προβεί στις απαραίτητες πληρωμές δικαιούχων προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ). Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της επιχορήγησης με συνολικό ποσό 16 εκατ. ευρώ, τεσσάρων Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.) καθώς και τριών Εποπτευόμενων Φορέων, στις 23 Μαΐου, για την αποπληρωμή συγχρηματοδοτούμενων μελετών και έργων τους στον τομέα της ενέργειας.

Επίσης, με αποφάσεις του κ. Σιούφα, χρηματοδοτούνται 210 επιχειρήσεις με το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στον Α' και Β' Κύκλο του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» (40% επί του αντίστοιχου συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ).

Η εκταμίευση αυτή αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων χρηματοδότησης ακόμα 166 επιχειρήσεων με το ποσό των 6,1 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στον Α’ Κύκλο του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» (αντίστοιχος συνολικός προϋπολογισμός 15,3 εκατ. ευρώ) στις 21 Δεκεμβρίου 2004.

Μετά τον Α' Κύκλο του προγράμματος αυτού, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο Β' Κύκλος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2005. Στον Β' Κύκλο υποβλήθηκαν 2.012 προτάσεις και εντάχθηκαν 1.844 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 177,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες ήδη βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησής τους.

Τα έργα αφορούν επενδυτικές προτάσεις από αντίστοιχες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων. Το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας». Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», για την επιτάχυνση των διαδικασιών υπογραφής συμβάσεων, παρακολούθησης, πιστοποίησης και πληρωμής των έργων, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την ενεργοποίηση και Γ' Κύκλου του προγράμματος, προκειμένου να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα