Microsoft: Προς δωρεάν διάθεση στοιχείων, τέλος των ορίων

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 13:28

ΣΕ συμφωνία, για τη διάθεση πληροφοριών δωρεάν, προκειμένου να θέσει τέλος σε κάποιους περιορισμούς, αναφορικά με το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία, θα προχωρήσει η Microsoft Corp., καθώς υπάρχει κίνδυνος νέων αποζημιώσεων, μετά την απόφαση της Ευρώπης, για το αντιτράστ.

Η Microsoft, με της οποίας το λογισμικό σύστημα Windows, λειτουργεί το 90% των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, συμφώνησε να απελευθερώσει μερικές πληροφορίες για την οποία καταβάλλονται δικαιώματα και να επιτρέψει σε εταιρείες παραγωγής λογισμικού να πουλήσουν τα προϊόντα τους διεθνώς, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Το νομικό σκέλος της Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2004, διέταξε την Microsoft να παράσχει την άδεια κάποιων πληροφοριών της σε ανταγωνίστριές της, όπως στην RealNetworks Inc., να πουλήσει την έκδοσή της Windows, χωρίς το media player και να καταβάλλει την αποζημίωση ρεκόρ ύψους 497 εκατ. ευρώ (609 εκατ. δολ.). Η επιτροπή έδωσε στην εταιρεία προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου, να εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την απόφαση αυτή ή να αντιμετωπίσει της κυρώσεις του αντιτράστ, καθώς και πιθανές αποζημιώσεις.

Η Μicrosoft έχει ασκήσει έφεση σε αυτήν την απόφαση της Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα