Πρόγραμμα START από το Ίδρυμα Robert Bosch

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 14:28
UPD:14:36
SHUTTERSTOCK

Φωτογραφία αρχείου.

Mε την πεποίθηση ότι η κουλτούρα μπορεί να βελτιώσει το κλίμα της "Ελλάδας της κρίσης", το Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) προχώρησε στην ανάπτυξη του προγράμματος START – Δημιουργία Πολιτιστικής Αλλαγής, το οποίο προσφέρει στους ανερχόμενους μάνατζερ πολιτιστικής διαχείρισης την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις δικές τους πρωτοβουλίες και να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη, διαρκεί 8 εβδομάδες και πραγματοποιείται στην Γερμανία. Εκεί, οι νέοι μάνατζερ πολιτιστικής διαχείρισης συμμετέχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και πρακτικής άσκησης που περιλαμβάνει: α) workshops με θέμα τη δημιουργία πετυχημένων παρουσιάσεων, για την προσέλκυση χορηγών και τη δημιουργία μίας καλής στρατηγικής μάρκετινγκ και β) μαθητεία σε ένα Γερμανικό Ινστιτούτο πολιτισμού, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να αντλήσουν ιδέες και να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, για τους παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία ενός πρότζεκτ. Στο τέλος της πρώτης φάσης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε έναν τελικό διαγωνισμό, όπου μέσα από μια διαδικασία προφορικής παρουσίασης, γίνεται η επιλογή αυτών που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση.

Η δεύτερη φάση υλοποιείται στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι τελικοί συμμετέχοντες, λαμβάνουν καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες για να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες αλλά και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Η δεύτερη φάση διαρκεί 6 μήνες, μέσα στους οποίους και υλοποιούνται οι κοινωνικές πρωτοβουλίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα