Siemens: Εξαγοράζεται το ζημιογόνο τμήμα της από την Benq της Ταϊβάν

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 09:20

ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την Benq Corp. της Ταϊβάν, να αγοράσει το ζημιογόνο τμήμα κινητής της τηλεφωνίας, μετά από ζημίες 500 εκατ. ευρώ (613 εκατ. δολ.), με αποτέλεσμα να αποποιηθεί της δραστηριότητας, έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων, της Ευρώπης, Siemens AG.

Η Siemens θα χρεωθεί προ φόρων το ποσόν των 350 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται με την πώληση αυτής της δραστηριότητάς της και θα αγοράσει 50 εκατ. ευρώ της αξίας των νέων μετοχών της Benq, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Η Benq, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων της Ταϊβάν.

Η πώληση, θα επιταχύνει την αναζωογόνηση της Siemens από τη δραστηριότητά της στα βιομηχανικά αγαθά, όπως τις τουρμπίνες, τα τραίνα και το υλικό αυτοματισμού. Η εταιρεία, ακολουθεί τις λοιπές ευρωπαϊκές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Royal Philips Electronics NV και της Ericsson AB, να συνεργαστεί με ασιατικές ανταγωνίστριές της, προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο διανομής της και να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Η Siemens, διευθέτησε την πώληση του τμήματός της στην Benq, η οποία είχε το 2004 πωλήσεις 5,2 δισ. δολ., μετά τις συζητήσεις με βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της LG Electronics Inc. Στο παρελθόν η Siemens βασίστηκε την τεχνολογία της Motorola Inc. για τα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς.

Το 2004, η Benq φόρτωσε 15,5 εκατ. κινητά τηλέφωνα έναντι 51 εκατ. κινητών, που φόρτωσε η Siemens την χρήση που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2004. Η Benq, απασχολεί περίπου 14.000 ανθρώπους διεθνώς και έχει παραγωγικές δραστηριότητες στην Ταϊβάν, την Κίνα, την Μαλαισία και το Μεξικό, όπως αναφέρεται στο Web site της. Τα κινητά τηλέφωνα, αποτέλεσαν το 11% των συνολικών της πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο.

Φέτος, η Siemens σχεδιάζει να παρουσιάσει 15 νέα τηλέφωνα. Νωρίτερα μέσα στο έτος, ανακοίνωσε, ότι θέλει να περιορίσει το κόστος, κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τα ερχόμενα χρόνια με τη μείωση των δαπανών στο μάρκετινγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα