Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 10:30
UPD:10:46

Sarros Securities: «Εταιρικές συμφωνίες εξαγορών αξίας 12 δισ. δολαρίων και η πτώση των τιμών πετρελαίου επέδρασαν στην θετική κίνηση των αγορών στις ΗΠΑ. Αντίθετα οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεασμένες από τις ρευστοποιήσεις που παρουσιάστηκαν σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και παράλληλα αναμένοντας πιο ξεκάθαρα στοιχεία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ξεκίνησαν την εβδομάδα αρνητικά.

»Η χθεσινή συνεδρίαση για το Χ.Α. χαρακτηρίστηκε από υψηλό όγκο συναλλαγών, την άνοδο με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο και αρκετές μετοχές του δείκτη FTSE 40 των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της εβδομάδας προδιαθέτει για την 5η στη σειρά εβδομαδιαία ανοδική κίνηση των τιμών. Το ξεπέρασμα των 3000 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη τιμών σηματοδοτεί κάτι καινούριο. Θετικά επηρεάζουν και οι εκθέσεις για τον τραπεζικό κλάδο, χρηματοοικονομικών οίκων όπως της Citibank και της Deutsch Bank http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/07/1058625.htm .

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των ανοδικών τάσεων σήµερα, καθώς η αγορά προεξοφλεί θετικές επιπτώσεις από την επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών και αλλαγές στον ευρύτερο δηµόσιο τομέα».

Praxis Securities: «Οι διαδοχικές ανοδικές κινήσεις της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδρίασης ενδέχεται να προκαλέσουν μικρής κλίμακας ρευστοποιήσεις, για αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών, γεγονός που ενδέχεται να περιορίσει την ορμή της αγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σημείωσε σημαντική άνοδο, με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και των τραπεζικών μετοχών. Η ψυχολογία των επενδυτών έχει βελτιωθεί αρκετά κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, και αρκετές μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν κάνει νέο υψηλό για το διάστημα των τελευταίων 52 εβδομάδων.

»Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1%. Οι όγκοι συναλλαγών ανήλθαν στα 246 εκ. ευρώ (+21%). Παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική, είναι πιθανό να σημειωθεί μερική αποκόμιση κερδών, μετά και τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα