ΕΞΑΑΑ: Μείωση της κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 14:40
UPD:15:10
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Πτώση -1,8% παρουσιάσε η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής το α' εξάμηνο του 2016. Τον Μάιο η τουριστική κίνηση μειώθηκε κατά 6,5%.  

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε πως «οι πρώτες αρνητικές ενδείξεις που καταγράφονται μετά από μια θεαματική θετική πορεία την περίοδο 2013-2015, προειδοποιούν για στροφή του μέχρι σήμερα θετικού κλίματος για τον τουρισμό της Αθήνας».

Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και να δρομολογηθούν εγκαίρως συλλογικές δράσεις για την περιφρούρηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν από την ΕΞΑΑΑ στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Μουσείο Ακρόπολης που ήταν αφιερωμένη στο έργο για την προβολή και ανάδειξη του προορισμού Αθήνα στις ξένες αγορές την περίοδο 2010-2016.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε ότι η επανάκαμψη της Αθήνας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, δεν έγινε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων δράσεων, αλλά και συνεργασίας όλων των φορέων του τουρισμού.

Επίσης μίλησε για το τρίπτυχο της ομαλότητας, της σταθερότητας και της ασφάλειας και πρόσθεσε ότι «η Αθήνα δεν πρέπει να ζήσει στιγμές τους παρελθόντος που έβλαψαν τον τουρισμό».

Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Ξενοδοχείων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 11ης Έρευνας ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting «περί ικανοποίησης επισκεπτών και απόδοσης ξενοδοχείων» οι επισκέπτες σε ποσοστό 95% μένουν ικανοποιημένοι και θα συστήνουν ανεπιφύλακτα την Αθήνα.

Ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η Αθήνα αποτελεί έναν διαχρονικό και σύγχρονο ταυτόχρονα διεθνή προορισμό που απευθύνεται επιτυχώς σε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες της διεθνούς αγοράς, (όπως leisure, corporate, συνέδρια, κρουαζιέρες, θαλάσσιο Τουρισμό κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, παρατηρείται σταθερά υψηλή ικανοποίηση των επισκεπτών της Αθήνας με βαθμολογία 8,0 από 7,8 πέρυσι. Το 62% των διεθνών επισκεπτών είχε καλύτερη ή πολύ καλύτερη εμπειρία από ό,τι προσδοκούσε. Χαμηλή βαθμολογία 6,1 συγκέντρωσε η δημόσια καθαριότητα.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα