Ρουσόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να απολογείται για το πρόστιμο

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 20:12
UPD:20:23

«Το ΠΑΣΟΚ σήμερα θα έπρεπε να απολογείται, εάν όχι να κρύβεται, εις ό,τι αφορά το θέμα του προστίμου για τις παραλείψεις, τις αστοχίες, τα λάθη του ΠΑΣΟΚ στις δημόσιες συμβάσεις από το 2000 έως το 2003 που ήταν στην κυβέρνηση. Εξ αιτίας των λαθών αυτών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούσε από τη χώρα μας 1 δισ. 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σκληρές διαπραγματεύσεις κατάφερε να μειώσει το πρόστιμο, όπως άλλωστε ανέφερε στην ανακοίνωση της και η ίδια η αρμόδια Επίτροπος, στα 518 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα χάνει από την τσέπη του 51 ευρώ εξ αιτίας αυτής της ανευθυνότητας του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσδιορίσει στα 518 εκατ. ευρώ τις δημοσιονομικές διορθώσεις που επιβάλλει στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το ποσό αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των αρχικών προθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την απόσυρση της απειλής αναστολής πληρωμών προς την Ελλάδα, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση των σκληρών διαπραγματεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα