Eλαφρά διαφοροποίηση της τιμής του αργού

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 09:17

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίησημ σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την υποχώρησή της, καθώς εικάζετο, ότι η αύξηση της παραγωγής βενζίνης, ντήζελ και άλλων καυσίμων, περιόρισε τις ανησυχίες, για τα αποθέματα, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να σημειώσουν την εβδομάδα που πέρασε, άνοδο σε ποσοστό 6,1%.

Η σημερινή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ενδέχεται να δείξει αύξηση των αμερικανικών προμηθειών αργού πετρελαίου, βενζίνης και διϋλισμένων καυσίμων, στα οποία περιλαμβάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg. Την περασμένη εβδομάδα το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε, ότι η αύξηση της ζήτησης για τα καύσιμα φορτηγών αυτοκινήτων και αεροσκαφών, θα αποστραγγίξει τα αποθέματα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, υποχώρησε 20 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 53,56 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 53,79 δολ., 3 σεντς υψηλότερα, στις 12:46' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκονται 44% υψηλότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 73 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 53,76 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου θέρμανσης σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα, άνοδο 11%, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα της χώρας, την εβδομάδα που έληξε στις 27 Μαΐου, ήταν 2,9% χαμηλότερα από τον μέσο όρο πέντε ετών, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα