Μέρισμα 100 δρχ. ανά μετοχή από την ETBAbank

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2001 16:16

Yποτιμημένη χαρακτήρισε τη μετοχή της ΕΤΒΑbank, αλλά και τις υπόλοιπες μετοχές των τραπεζών στο ΧΑΑ, ο διοικητής της ETBAbank, Γ.Κασμάς, μιλώντας στην σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, απαντώντας σε έντονες διαμαρτυρίες για την μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ETBAbank, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην γενική συνέλευση, θα γίνει στις 25 Ιουνίου, ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά (το 51% του μετοχικού κεφαλαίου έχει η ETBAbank) καθορίστηκε για τις 9 Ιουλίου.

Ο κ.Χριστοδουλάκης ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο της συνεργασίας ή και της συγχώνευσης της ETBAbank με άλλη τράπεζα.

Η ίδρυση της Eταιρείας Bιομηχανικών Aκινήτων, στην οποία θα περιέλθουν οι Βιομηχανικές Περιοχές, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η κερδοφορία της τράπεζας στο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθε σε 8,3 δισ. δρχ. έναντι 25 δισ. δρχ. πέρυσι (τα 16 δισ. αφορούσαν κέρδη από το ΧΑΑ).

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την διανομή μερίσματος 100 δρχ. ανά μετοχή για την χρήση 2000. Η καταβολή θα αρχίσει στις 25 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα