Νέες τονωτικές ενέσεις για τον κινεζικό δράκο

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 18:22
UPD:18:24
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Κίνας, ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο στο 1,9% από 2% τον Μάιο.

Mε τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Ιανουάριο αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην  Κίνα τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές παραγωγού συνέχισαν να βρίσκονται σε τροχιά πτώσης, σε ακόμη μία ένδειξη ότι τα "τραύματα" του ασιατικού δράκου δεν έχουν επουλωθεί. Αναλυτές θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα προβεί σε νέες ενέσεις ρευστότητας στους επόμενους μήνες, ενώ δεν αποκλείουν νέα στοχευμένα μέτρα και από την κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Κίνας, ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο στο 1,9% από 2% τον Μάιο. Παραμένει έτσι μακριά από τον επίσημο στόχο του 3%, αποκαλύπτοντας ότι οι έως τώρα προσπάθειες για τόνωση της εσωτερικής ζήτησης δεν έχουν αποδώσει τους προσδοκώμενος καρπούς. 

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 4,6% τον Ιούνιο, ύστερα από άνοδο 5,9% τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Οι τιμές των υπόλοιπων αγαθών αυξήθηκαν μόλις 1,2%. 

Υπενθυμίζεται ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τελευταία φορά τα επιτόκια τον περασμένο Οκτώβριο. Ήταν η έβδομη μείωση από το 2014, αλλά έκτοτε περιορίστηκε σε ενέσεις ρευστότητας, καθώς ανέλαβε δράση για την ενίσχυση της κατανάλωσης και της ανάπτυξης η κυβέρνηση. Εκτιμάται ότι τώρα θα πρέπει να εντείνει και η ίδια την προσπάθειά της για να επιτευχθεί ο στόχος για ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 7%. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα