Lenovo: Μείωση των κερδών μετά τον περιορισμό των πωλήσεων

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 10:59

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση των καθαρών της κερδών το τέταρτο τρίμηνο, μετά την απώλεια μεριδίου από την Dell Inc., στην Κίνα, εμφάνισε η Lenovo Group Ltd., η οποία αγόρασε τον περασμένο μήνα το τμήμα των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της International Business Machines Corp. (ΙΒΜ).

Τα καθαρά της κέρδη, υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 12%, φθάνοντας στα 166 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (21 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 188,2 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, πριν από ένα χρόνο, με βάση τους υπολογισμούς σε ετήσια βάση που ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις της, υποχώρησαν σε ποσοστό 6,4%, φθάνοντας στα 4,71 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, από 5,03 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της Lenovo, αγόρασε το τμήμα H/Y της ΙBM, αντί του ποσού του 1,25 δισ. δολ. ΗΠΑ, με στόχο να περιορίσει την εξάρτηση από την κινεζική αγορά, όπου η εταιρεία χάνει μερίδιο αγοράς εξ αιτίας της Dell, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο. Ο Yang, ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο θέμα μείωσης του κόστους, του μη κερδοφόρου τμήματος της ΙΒΜ, σύμφωνα με τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης και της Agnes Deng.

«Η αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Κίνα, είναι πολύ προκλητική», ανέφερε η Deng, η οποία διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ σε ασιατικές μετοχές, με την Standard Life Investments, στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας: «Η ΙΒΜ είναι ένα βάρος βραχυπρόθεσμα, εξ αιτίας της διάρθρωσης του κόστους της».

Η Deng, συμπλήρωσε, ότι πούλησε όλες της μετοχές της Lenovo, που κατείχε, μετά την συμφωνία με την ΙΒΜ, η οποία ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2004.

Οι μετοχές της Lenovo, οι οποίες έχουν υποχωρήσει το τελευταίο εξάμηνο σε ποσοστό 9,4%, έχαναν 3,1%, φθάνοντας στα 2,375 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 3:03' μ.μ, στο Χονγκ Κονγκ, οδεύοντας να σημειώσουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Το μερίδιο αγοράς της Lenovo στην κινεζική αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, υποχώρησε στο 25%, το τρίμηνο μέχρι και τον Μάρτιο, από 28%, που ήταν το προηγούμενο, από το τελευταίο τρίμηνο, περίοδος κατά την οποία το μερίδιο της Dell αναρριχήθηκε στο 8,4% από 7,5%, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή της IDC Corp., στη Σιγκαπούρη, Bryan Ma. Η αγορά κομπιούτερ της Κίνας, αναπτύχθηκε με ρυθμό 16%, φθάνοντας τα 3,9 εκατ. υπολογιστές το τρίμηνο, σύμφωνα με τον Μa.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα