Goldman: Επικεφαλής επενδυτικού ομίλου για την εξαγορά της Fujita

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 11:48

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ επενδυτικού ομίλου, που θα αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο, στην ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία, Fujita Corp., αντί του ποσού των 41 δισ. γιέν (383,8 εκατ. δολ.), είναι η Goldman Sachs Group Inc.

H Fujita, με έδρα το Τόκυο, η οποία εμφάνισε ζημίες 145 δισ. γιέν, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, συμφώνησε να πουλήσει κοινές και προνομιούχες μετοχές, στους επενδυτές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Golman, προς το Bloomberg News.

H Goldman και άλλοι ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης και της Cerberus Partners LP και η Lone Star Fund, αγοράζουν κτίρια με γραφεία και γήπεδα γκολφ στην Ιαπωνία και επενδύουν σε προβληματικές εταιρείες, καθώς πιστεύουν στην οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας, κάτι που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν κέρδη, μετά τη μεταπώληση των περιουσιακών στοιχείων, που έχουν αγοράσει. Πέρυσι, η Goldman είπε, ότι θα επενδύσει περίπου 20 δισ. γιέν στην Kondo Sangyo Corp., μια ιαπωνική κατασκευάστρια συγκροτημάτων.

Η Fujita που ιδρύθηκε το 1910, κατασκεύασε το μεταλλικό πλαίσιο του κτιρίου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Τόκυο, το 1928.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ζητήσει από τις κύριες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Sumitomo Mitsui Banking Corp., να της χαρίσουν 91 δισ. γιέν του χρέους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα