Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 14:56

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου ύστερα από τις καθησυχαστικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με το μέλλον της οικονομικής νομισματικής ένωσης.

Πολλοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, έχουν απορρίψει ως παράλογα τα «σενάρια» περί κατάρρευσης της ΟΝΕ.

Σύμφωνα με αναλυτές, στην άνοδο του ευρώ συμβάλλουν και οι αγορές ευρώ έναντι γιεν λόγω της ανησυχίας για ενδεχόμενη παρέμβαση από την κεντρική ιαπωνική τράπεζα.

Από την άλλη πλευρά, αρνητικά επηρεάζουν το δολάριο οι εκτιμήσεις ότι η αυριανή ομιλία του διοικητική της Fed στο Κογκρέσο ενδέχεται να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του ανοδικού επιτοκιακού κύκλου.

Στις 14:39, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2329 δολάρια έναντι 1,2285 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τo τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank, η άνοδος του ευρώ περιορίζεται από τη φημολογία ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ στοιχηματίζει πλέον σε υποχώρηση του ευρώ έναντι του γιεν και του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα