Τα ενεργειακά στη συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τον CEO της Doha Bank Group

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 18:21
UPD:18:46
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να επαναληφθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Doha Bank Group Ραγκαβάν Σεθαραμάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της QCIP Θοδωρή Θεοδωρόπουλο, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, παρουσία συνεργατών των δύο πλευρών.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στον ενεργειακό τομέα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με έμφαση στο φυσικό αέριο, στο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με επενδύσεις μακράς διάρκειας.  

Βάση της συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ήταν η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, και η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως ενεργειακής «γέφυρας» ανάμεσα στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες, όπως το Κατάρ, που αποτελούν εν δυνάμει ενεργειακές πηγές.  

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ευνοϊκή χρονική συγκυρία της συνάντησης, καθώς η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ολοκληρώθηκε, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι θετική απέναντι σε αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες και συνεργασίες που ενδυναμώνουν τον στόχο της ενεργειακής ασφάλειας, της καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας και της μείωσης του ενεργειακού κόστους. 

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να επαναληφθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα