Βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 11:11
UPD:11:36
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Έρευνα της GfK δείχνει βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατά οκτώ μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1994.

Μεγάλη πτώση παρουσιάζει το ηθικό των Βρετανών καταναλωτών, μετά από την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Έρευνα της GfK δείχνει βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατά οκτώ μονάδες, στο -9 από -1, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2011. Η τελευταία φορά που σημειώθηκε μεγαλύτερη πτώση ήταν τον Δεκέμβριο του 1994

Η δημοσκόπηση είναι ένα μία από τις πρώτες ξεκάθαρες ενδείξεις ότι τα νοικοκυριά της Βρετανίας, κινητήρια δύναμη της οικονομίας, είναι αναστατωμένα μετά την ετυμηγορία της 23ης Ιουνίου, που προκάλεσε πολιτικό χάος και έστειλε τη στερλίνα σε χαμηλά 31 ετών.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το καλύτερο αυτήν τη στιγμή είναι μια σαφής και ήρεμη ηγεσία που θα διαμορφώσει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός Ε.Ε..  

Το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει επιδείνωση της γενικής οικονομικής κατάστασης τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό σαφώς αυξημένο σε σχέση με τον Ιούνιο (46%).

Το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν ραγδαία τον επόμενο χρόνο αυξήθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, από το 13% στο 33%. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα