Αρση αναστολής διαπραγμάτευσης της Veterin

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 18:44
UPD:18:46

Tην άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης της εταιρείας Veterin από αύριο αποφάσισε να ζητήσει από το Χ.Α. το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η Επιτροπή προέβη στην ανωτέρω απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσίευση αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2004, καθώς και τη δημοσιοποίηση στο επενδυτικό κοινό των πορισμάτων του οικονομικού και νομικού ελέγχου από ανεξάρτητους οίκους, αναφορικά με συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν από την Ε.Κ. για την κίνηση συγκεκριμένων λογαριασμών απαιτήσεων και συγκεκριμένων συναλλαγών της εταιρείας.

Για την ίδια υπόθεση η ΕΚ αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά μελών του προηγουμένου δ.σ. της Veterin A.Β.E.Ε., διότι όπως διαπιστώθηκε, η εταιρεία κατέβαλε στα πρόσωπα αυτά σημαντικά χρηματικά ποσά χωρίς νόμιμη αιτία, κατά παράβαση διατάξεων του Ν.2190/20.

Επίσης η ΕΚ αποφάσισε να υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για διενέργεια ποιοτικού ελέγχου αναφορικά με έργο των ορκωτών ελεγκτών- λογιστών της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα