ΕΑΣΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στο β' τρίμηνο

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 13:22
UPD:13:23
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Βελτίωση εμφάνισε στο β’ τρίμηνο του 2016, ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων (CEO), σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Συγκεκριμένα, παρουσίασε άνοδο στις 123 μονάδες, αντανακλώντας το θετικό κλίμα από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, συμμετείχαν 3.020 CEOs των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι CEOs εκφράζουν τον προβληματισμό τους για ζητήματα, όπως η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και οι εξελίξεις στην εγχώρια αγορά εργασίας, ειδικότερα των εξειδικευμένων στελεχών που έχουν καθοριστική επίδραση στην οικονομία.

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης σημείωσε αύξηση και διαμορφώθηκε στις 114 μονάδες έναντι 103 το προηγούμενο τρίμηνο.  Παράλληλα, ο δείκτης προσδοκιών κινήθηκε ανοδικά στις 132 μονάδες έναντι 124 μονάδων του α’ τριμήνου. 

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ICAP, Νικήτας Κωνσταντέλλος, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Σημαντική συμβολή στην άνοδο του δείκτη είχε η πρόσφατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του νέου προγράμματος, που τερματίζει μια περίοδο αβεβαιότητας. Ωστόσο, παραμένει καθοριστικής σημασίας η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις που θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση των συνθηκών της Ελληνικής οικονομίας».

«Ένας στους τρείς CEOs πιστεύει ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των δανείων θα επιδράσει θετικά στην οικονομία ενώ παράλληλα πάνω από τους μισούς CEOs πιστεύουν ότι την επόμενη περίοδο θα δημιουργηθεί στην αγορά, έστω σε μικρό βαθμό, ζήτηση εξειδικευμένων στελεχών, που είναι ένας σημαντικός δείκτης ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά» καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα