Υποχωρεί η τιμή του αργού, μετά την αύξηση των προμηθειών στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 09:01

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, διαπραγματεύθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε, ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών, αύξησαν την παραγωγή τους σε πετρέλαιο θέρμανσης και ντήζελ, γεγονός που αύξησε τα αποθέματα.

Τα αποθέματα διϋλισμένων καυσίμων, μια κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, αυξήθηκαν 1,3 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας τα 107,7 εκατ., σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Οι εταιρείες, αύξησαν τα αποθέματα σε ντήζελ, και στα υψηλότερα επίπεδα εννέα εβδομάδων, χρησιμοποιώντας λιγότερο τη δυναμικότητά τους, έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, διαπραγματεύθηκε στα 52,55 δολ. το βαρέλι, ένα σεντ υψηλότερα, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 11:58' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Νωρίτερα σήμερα, διαπραγματεύθηκε στα 52,40 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε μία συνεδρίαση, από την 1η Ιουνίου.

Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν κατά 1,22 δολ., φθάνοντας στα 52,54 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 18 Μαΐου. Αρχικά, τα συμβόλαια είχαν αναρριχηθεί στα 55 δολ. το βαρέλι, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε, ότι τα αποθέματα του αργού, μειώθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια. Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκονται 40% υψηλότερα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές.

Τα συμβόλαια, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων, την εβδομάδα που πέρασε, καθώς ανησυχία επικράτησε, ότι τα αποθέματα δεν αυξάνονται με τους απαιτούμενους ρυθμούς για την κάλυψη της αύξησης της ζήτησης καυσίμων για φορτηγά και αεροσκάφη.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εταιρείες διΰλισης των ΗΠΑ, παρήγαγαν 4,2 εκατ. βαρέλια καυσίμου, κατά 1,1% περισσότερα, σε σύγκριση με την προηγούμενη από αυτήν και υψηλότερα, από τον Ιανουάριο. Η παραγωγή της βενζίνης μειώθηκε κατά 1% στα 9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας πτώση, για πρώτη φορά, από τον Απρίλιο. Τα αποθέματα της βενζίνης, υποχώρησαν στα 216,6 εκατ. βαρέλια, 3% υψηλότερα του μέσου όρου των πέντε ετών για την περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για παράδοση Ιουλίου, υποχώρησε 4,8 σεντς, ποσοστό 3%, για να κλείσει στο 1,5528 δολ. το γαλόνι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 11 Μαΐου. Στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση, το προϊόν διαπραγματεύθηκε στο 1,5447 δολάρια.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Ιουλίου, υποχώρησε 1,82 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στο 1,4975 δολ. το γαλόνι στη Ν. Υόρκη. Στις συναλλάγες μετά τη συνεδρίαση, το προϊόν διαπραγματεύθηκε στα 1,4970 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα