ΧΑΑ - Αποφάσεις

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2001 17:23
UPD:17:32

Πρόστιμα ύψους 67 εκατ. δρχ. επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της. Συγκεκριμένα αποφάσισε:

- Την επιβολή προστίμου ύψους 30 εκατ. δρχ. στην εταιρεία ‘’ALGORE SERVICES LTD’,’ μέτοχο της εταιρείας ‘’ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΒΕΤΕ’’ για παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 51/92 σχετικά με την υποχρέωση γνωστοποίησης σημαντικών μετοχικών μεταβολών.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 5,5 εκατ. δρχ. στον κ. Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, μέτοχο της εταιρείας ‘’Κ. Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.’’ για παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 51/92 σχετικά με την υποχρέωση γνωστοποίησης σημαντικών μετοχικών μεταβολών.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 10 εκατ. δρχ. στην εταιρεία ‘’EFG EUROBANK ΧΑΕΠΕΥ’’ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για διενέργεια ανοιχτών πωλήσεων για λογαριασμό πελάτη της, στη μετοχή του ΟΤΕ.

- Την επιβολή προστίμου στις εταιρείες ‘’INTERNATIONAL ΑΕΔΑΚ’’ και ‘’ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕΔΑΚ’’ ύψους 6 εκατ. δρχ. σε κάθε μία, για απόκλιση της σύνθεσης χαρτοφυλακίου αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζονται από τα επιβαλλόμενα όρια, βάση της απόφασης περί ονοματολογίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 5 εκατ. δρχ. στην εταιρεία ‘’ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΑΕΔΑΚ’’ για τη μη ευκρινή μετάδοση τηλεοπτικού μηνύματος της προειδοποίησης περί αποδόσεων των αμοιβαίων κεφαλαίων.

- Την υποβολή έγκλησης κατά των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας ‘’OVB HELLAS ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΗ ΕΠΕ’’ για δημοσίευση πρόσκλησης προς το κοινό για επένδυση χωρίς άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

- Την επιβολή προστίμου στις εταιρείες ‘’ALPHA AXE’’ και ‘’ΩΜΕΓΑ ΑΧΕΠΕΥ’’ ύψους 10 εκατ. δρχ. σε κάθε μία, διότι ως ανάδοχος η πρώτη και σύμβουλος έκδοσης η δεύτερη παρέβησαν τον κανονισμό αναδοχών με τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων που αφορούσαν στη δημόσια εγγραφή της εταιρείας ‘’UNIBRAIN Α.Ε.’’ κατά τη διάρκεια της ευαίσθητης περιόδου.

Επίσης το Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

- Την αύξηση τoυ μετoχικoύ κεφαλαίoυ της εταιρείας ‘’ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.’’ με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετoχώv της στηv Κύρια Αγoρά τoυ Χ.Α.Α.

- Την άδεια λειτουργίας της εταιρείας ‘’GLOBAL ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΕΠΕΥ’’.

- Την παροχή άδειας εκδότη, αναδόχου και θεματοφύλακα ΕΛ.ΠΙΣ. στην ‘’EFG Eurobank - Ergasias’’.

- Το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρείες ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ’’ και ‘’ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ’’.

- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εταιρειών ‘’EUROFINANCE AΕΠΕΥ‘’ και ‘’Ε-ΕΨΙΛΟΝ ΑΕΛΔΕ’’ διότι έχουν υποπέσει σε σοβαρές και επανειλημμένες παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία τους επικίνδυνη για τους επενδυτές και την κεφαλαιαγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα