Richemont: Κατά 1/3 η αύξηση των κερδών από τις ΗΠΑ και την Ασία

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 11:17

ΑΥΞΗΣΗ, κατά 1/3, αποτέλεσμα της ζήτησης για ρολόγια και κοσμήματα στις ΗΠΑ και την Ασία, εμφάνισε τα ετήσια καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ειδών πολυτελείας, στον κόσμο, Cie. Financiere Richemont AG.

To γυναικείο ρολόϊ Piaget Dancer, σε λευκόχρυσο και διαμάντια.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 881 εκατ. ευρώ (1,08 δισ. δολ.), τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 660 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Γενεύη. Η Richemont, δημιουργός των ρολογιών Piaget και Vacheron Constantin, αξίας 20.000 δολ. το ένα, (15.772 ευρώ), προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη περίπου 865 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους έξι οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι πωλήσεις της τον Απρίλιο και τον Μάϊο, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%.

«Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά στον κύριο τομέα δραστηριοτήτων μας, στα ρολόγια, αλλά και στα κοσμήματα, κατά την τρέχουσα χρήση», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Johann Rupert, μιλώντας στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας: «Συνολικά η κατάσταση είναι θετική, αλλά δεν θα έλεγα ότι η αύξηση των κερδών θα είναι υψηλότερη του 15% στο σύνολο της χρήσης».

Η Richemont, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην πώληση περισσοτέρων ρολογιών πολυτελείας και κοσμημάτων, τα οποία είναι πιο κερδοφόρα από τα δερμάτινα είδη και τα σινιέ ενδύματα. Η εταιρεία, η οποία έχει στην κυριότητά της το σήμα της Chloe, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα, να προχωρήσει στην πώληση της φίρμας με ανδρικά ρούχα, Hackett Ltd., καθώς μειώνει το κόστος στο τμήμα των αξεσουάρ της, Dunhill, προκειμένου να τονώσει τα κέρδη της και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε σήματα όπως το Piaget και το Vacheron Constantin. Σημειώνεται, ότι το γυναικείο ρολόϊ, Piaget Dancer, πωλείται περίπου 19.000 δολάρια (14.983 ευρώ).

Οι πωλήσεις της εταιρείας, αυξήθηκαν σε ποσοστό 10%, φθάνοντας στα 3,72 δισ. ευρώ, τη χρήση του 2005, σύμφωνα με την εταιρεία, τον Απρίλιο. Τα έσοδά της από τις δραστηριότητες στην Ασία και τον Ειρηνικό, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 20% και οι πωλήσεις ρολογιών αναρριχήθηκαν κατά 13%.

Τα λειτουργικά κέρδη από τη δραστηριότητά της στα κοσμήματα, αυξήθηκαν κατά 1/4 πέρυσι, φθάνοντας τα 460 εκατ. ευρώ και των ρολογιών σε ποσοστό της τάξης του 56%, φθάνοντας στα 148 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Richemont, σημείωσαν άνοδο 5 σεντίμ, φθάνοντας τσα 40,7 ελβετικά φράγκα η μία, στις 9:03' π.μ., στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 22%, περίοδος, κατά την οποία οι μετοχές της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, κέρδισαν ποσοστό 13%. Οι μετοχές της Swatch Group, της μεγαλύτερης εταιρείας ρολογιών στον κόσμο, υποχώρησαν σε ποσοστό 7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα