Προς αγορά ιδίων μετοχών η Hitech SNT

Υπογραφή συμβάσεων 3,7 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 11:52

Στην υπογραφή συμβάσεων ύψους 3,7 εκατ. ευρώ προχώρησε η εταιρεία Hitech SNT από την αρχή του 2005 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι νέες αυτές συμβάσεις θα εξασφαλίσουν στην εταιρεία την επίτευξη του ετήσιου στόχου της που αφορά σε κύκλο εργασιών της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι νέες συμβάσεις επιμερίζονται ποσοστιαία στους τρεις βασικούς τομείς δραστηριότητας της εταιρείας ως εξής: τηλεπικοινωνίες 70%, συστήματα ασφαλείας/ελέγχου πρόσβασης 10% και λογισμικό 20%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των έργων θα έχει σαν συνεπακόλουθο την περαιτέρω συνεργασία με τους πελάτες της και τη σύναψη νέων, προσοδοφόρων συμβολαίων για την εταιρεία, όσον αφορά τη συντήρηση και επέκταση των εγκατεστημένων συστημάτων.

Η Hitech SNT για την τρέχουσα χρήση έχει ανειλημμένα έργα ύψους περίπου 6 εκ. ευρώ, από συμβάσεις που έχουν συναφθεί το 2004 για την εγκατάσταση λογισμικού και τη συμμετοχή της εταιρίας σε ερευνητικά προγράμματα.

Το δ.σ. της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση της 28/06/05 την αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για τη στήριξη της μετοχής της.

Επίσης, θα εισηγηθεί τη διανομή μερίσματος απόδοσης 7% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα της μετοχής.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι τα ιστορικά χαμηλά που καταγράφει η μετοχή της Hitech SNT δεν ανταποκρίνονται στις προοπτικές της. Στη δύσκολη περίοδο που διανύει ο κλάδος της πληροφορικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία προχωρά σε μια σειρά από μέτρα που περιλαμβάνουν: μείωση των λειτουργικών της εξόδων, πώληση μη κερδοφόρων συμμετοχών καθώς και ανάπτυξη του πελατολογίου με νέες υπηρεσίες και νέα προϊόντα κυρίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπου και καταγράφει το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της.

Στα πλαίσια αυτά, η Hitech SNT προχώρησε στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας ΤΗΛΕΔΑΝΟΣ Α.Ε.Ε., η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου 2005. Ήδη τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών έχουν εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης. Η απορροφόμενη εταιρεία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2001 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική, με μεγαλύτερο πελάτη της την εταιρία SIEMENS. Η ΤΗΛΕΔΑΝΟΣ διαθέτει θυγατρικές στην Αλβανία, τη BALKAN TELECOM και στη Ρουμανία, τη NEVITEL International.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα