Ανοδος του χρυσού μετά από απώλειες τριών ημερών

Καθώς ανοδικά κινείται το γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 12:58

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός, μετά την υποχώρησή του επί τρεις ημέρες, καθώς πτωτικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν, καθιστώντας το μέταλλο φθηνότερο, για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν το ιαπωνικό νόμισμα.

Το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω έναντι του γιέν σήμερα, καθώς εικάζεται, ότι ο διοικητής της Federal Reserve των ΗΠΑ, Alan Greenspan, θα πει σήμερα, ότι η οικονομία συρρικνώνεται, σύμφωνα με το σχόλιο της Citigroup Inc. Το πλεόνασμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας, αυξήθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας.

«Εάν το δολάριο υποχωρήσει έναντι του γιέν, θα δούμε ακόμη περισσότερες αγορές χρυσού από την Ιαπωνία», ανέφερε ο Russel Wheeler, επικεφαλής του τμήματος αγοραπωλησίας εμπορευμάτων της Australia & New Zealand Banking Group Ltd., στη Μελβούρνη.

Ο χρυσός, για άμεση παράδοση, αυξήθηκε κατά 1,35 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 424,49 δολ. η ουγγιά, έναντι 423,15 δολ., που ήταν χθες στις 5 μ.μ. στη Ν. Υόρκη. Το μέταλλο, διαπραγματεύθηκε στα 424,38 δολ. στις 3:44' μ.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,4% και έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιουνίου.

Το δολάριο, διαπραγματεύθηκε στα 107,20 έναντι του γιέν, από 107,29 γιέν, στις 3:44' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, το ιαπωνικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει σήμερα στα 106,80 έναντι του αμερικανικού. Το αδύναμο δολάριο τονώνει την εικόνα του χρυσού ως εναλλακτικλή λύση σε επενδύσεις μετοχών και ομολόγων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Αυγούστου, υποχώρησε 10 σεντς, φθάνοντας στα 426,50 δολ. η ουγγιά, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 3:30' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Στην Ινδία, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χρυσού στον κόσμο, ο χρυσός για τα συμβόλαια του Αυγούστου, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 6.108 ρουπίες ανά 10 γραμμάρια ή 18.995 ρουπίες (436 δολ. η ουγγιά), στις 10:40' π.μ., στο Multi Commodity Exchange of India Ltd., στο Mumbai.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα