Κανάκης: Μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 16:15

Τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης του 2004 ενέκρινε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ, στην οποία παρευρέθησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν άνω του 83 % του μετοχικού κεφαλαίου.

Το μέρισμα ισοδυναμεί με μερισματική απόδοση περίπου 3,8% με βάση το κλείσιμο της μετοχής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 10ης Ιουνίου 2005. Η διανομή μερίσματος θα ξεκινήσει από τις 4 Ιουλίου 2005.

Κατά τη γενική συνέλευση εξελέγη και το νέο επταμελές δ.σ. της εταιρείας που θα διοικήσει αυτήν μέχρι την 30η Ιουνίου 2010 και απαρτίζεται από τα αυτά μέλη που συνθέτουν το μέχρι σήμερα Δ.Σ. της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αναφέρθηκε στη μετάβαση στα νέα λογιστικά πρότυπα και στην εναρμόνιση των εταιρικών μεγεθών με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ). Ανέφερε πως, με βάση την παραπάνω μετάβαση, προέκυψαν σημαντικές υπεραξίες σε ότι αφορά τα πάγια. Από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων προέκυψε υπεραξία ύψους ευρώ 1,956 εκατ., η οποία καταχωρήθηκε στα ίδια κεφάλαια. Αποτέλεσμα αυτής της αναπροσαρμογής ήταν η σημαντική αύξηση των ιδίων κεφαλαίων με αποτέλεσμα η καθαρή θέση να διαμορφωθεί σε ευρώ 10,829 εκατ. στις 31/12/2004.

Τέλος, για το έτος 2005 τόνισε ότι με βάση τις μέχρι σήμερα ενδείξεις ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση αντίστοιχη σε ποσοστιαία βάση με αυτή της προηγούμενης χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα