Επιστολή ΓΣΕΕ στο ΙΚΑ για βιωσιμότητα Ιδρύματος

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 19:15

Η ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα Πέμπτη 9/6/2005, επιστολή στον διοικητή του ΙΚΑ Ι. Βαρθολομαίο και του ζητά, σε ειδική συνεδρίαση το δ.σ. του Ιδρύματος να συζητήσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την ένταξη των Ειδικών Ταμείων στο ΙΚΑ (Ν.3029/02).

Επίσης να δοθούν οι σχετικές αναλογιστικές μελέτες που καταδεικνύουν ότι δεν μεταφέρεται οικονομική επιβάρυνση στο ΙΚΑ από τέτοιες εντάξεις και ότι εξασφαλίζονται πλήρως η οικονομική βιωσιμότητα, τα δικαιώματα των χιλιάδων συνταξιούχων και η κοινωνική αποστολή του ΙΚΑ.

Εν τω μεταξύ, στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι [Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)], που έκαναν πορεία από την πλατεία Κάνιγγος προς τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, με αίτημα να αυξηθούν οι συντάξεις τους. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος θέλησε να συνομιλήσει με τους συνταξιούχους και εισέπραξε την έντονη δυσαρέσκειά τους. Σημειώνεται ότι είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για ίδρυση νέας Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ελλάδας.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι πάγια θέση της ΓΣΕΕ είναι «μία Συνομοσπονδία - μία Ομοσπονδία - ένα Εργατικό Κέντρο - ένα σωματείο» και ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ούτε καν σκέψη για διάσπαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα